Det er mange som kanskje vil reagere på den litt merkelige overskriften ”Nike fotballsko – fra skygge til sol”, men det ligger noe i det. For under krigens dager var det ikke den helt store oppgangen for Nike fotballsko. Det ble produsert lite, og solgt enda mindre. Det var tid for et regimeskifte på Nike-fronten. Den som skulle radikalisere Nike fotballsko var en amerikaner med et navn jeg ikke husker. Her skulle Nike fotballsko virkelig komme fotballspillerne til nytte!

For vi kan trygt si at Nike var midt inne i en skyggedal da verdenskrigene pågikk. Det var svært få mennesker som tenkte på å bedrive sport under denne tiden. Heldigvis var mellomkrigstiden en tid der Nike kunne samle kreftene og få solgt fotballskoene sine. Ikke bare var mellomkrigstiden er fin tid – den reddet også hele Nike!

Da Nike var på konkursens rand i mellomkrigstiden vokste markedet rundt. Det ble økt konkurranse fra andre sportsmerker, noe som ga utslag i at man måtte spisse markedsføringen mot de amerikanske og utenlandske kundene. Det var ikke mange som tok seg tid til å sjekke ut andre merker enn Nike når de skulle kjøpe fotballsko under andre verdenskrig, og det var svært heldig. Det finnes jo ikke noe verre enn at bedriften din går konkurs i det du ønsker å videreutvikle produktene dine!

Men etter at Hitler hadde begått selvmord i Berlin var det igjen fritt frem for sportsutstyrprodusentene. Mange var usikre på hvordan Nike fotballsko skulle takle overgangen fra mellomstor bedrift til enorm og internasjonal bedrift, men vi har jo alle sett hvordan det har gått. Per dags dato produseres Nike fotballsko hovedsakelig i Kina, men fraktes til hele verden. Hvor enn du er i verden får du tak i Nike fotballsko, og dette er et resultat av at Nike som bedrift klarte seg gjennom verdenskrigene.

0 Comments:

Post a Comment