Det er mange som kanskje vil reagere på den litt merkelige overskriften ”Nike fotballsko – fra skygge til sol”, men det ligger noe i det. For under krigens dager var det ikke den helt store oppgangen for Nike fotballsko. Det ble produsert lite, og solgt enda mindre. Det var tid for et regimeskifte på Nike-fronten. Den som skulle radikalisere Nike fotballsko var en amerikaner med et navn jeg ikke husker. Her skulle Nike fotballsko virkelig komme fotballspillerne til nytte!

For vi kan trygt si at Nike var midt inne i en skyggedal da verdenskrigene pågikk. Det var svært få mennesker som tenkte på å bedrive sport under denne tiden. Heldigvis var mellomkrigstiden en tid der Nike kunne samle kreftene og få solgt fotballskoene sine. Ikke bare var mellomkrigstiden er fin tid – den reddet også hele Nike!

Da Nike var på konkursens rand i mellomkrigstiden vokste markedet rundt. Det ble økt konkurranse fra andre sportsmerker, noe som ga utslag i at man måtte spisse markedsføringen mot de amerikanske og utenlandske kundene. Det var ikke mange som tok seg tid til å sjekke ut andre merker enn Nike når de skulle kjøpe fotballsko under andre verdenskrig, og det var svært heldig. Det finnes jo ikke noe verre enn at bedriften din går konkurs i det du ønsker å videreutvikle produktene dine!

Men etter at Hitler hadde begått selvmord i Berlin var det igjen fritt frem for sportsutstyrprodusentene. Mange var usikre på hvordan Nike fotballsko skulle takle overgangen fra mellomstor bedrift til enorm og internasjonal bedrift, men vi har jo alle sett hvordan det har gått. Per dags dato produseres Nike fotballsko hovedsakelig i Kina, men fraktes til hele verden. Hvor enn du er i verden får du tak i Nike fotballsko, og dette er et resultat av at Nike som bedrift klarte seg gjennom verdenskrigene.


Historien om Nike fotballsko tar oss tilbake til det nittende århundret da de voldelige verdenskrigene fant sted. Mange vil nok ikke godta historien om at det ble produsert fotballsko fra Nike under krigene, men det ble det så absolutt. En smart amerikaner gjorde suksess da han under OL i Tyskland fant frem symaskinen og begynte å produsere førsteklasses Nike fotballsko.

Det er altså veldig lenge siden at det i det hele tatt fantes noe som kan kalles Nike fotballsko. Ingen andre har siden klart å kopiere idèen, og per dags dato er det de absolutt største kreftene som kupper hele fotballskomarkedet. Ikke bare har du haugevis av modeller å velge mellom – det finnes også veldig mange årsmodeller. Slik som Nike Air Legend. Det er en sko som ble produsert fra 2005 til 2009, noe som gir oss fire år og fire modeller å velge mellom. De aller fleste vil nok betrakte 2007-modellen som den beste.

Men uansett; i lys av krigen ble Nike fotballsko omdøpt til Nike Air Football Shoes på amerikansk. Det ble masseprodusering ut over 1960-tallet, og da vi kom til høyt hår og høye hæler på 80-tallet visste alle fotballspillere at Nikes fotballsko var de beste. Dette var innledningen på historien om hvordan Nike fotballsko har blitt et av de mest populære merkene av fotballsko i hele verden. Dersom du har ytterligere spørsmål om Nike fotballsko, så anbefales det å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet.


Sitter her å tester 2006 FIFA World Cup!
I den andre kampen fikk Michael Ballack sitt andre gule kort, og måtte
stå over neste kamp.

Når jeg startet neste kamp, hadde jeg fått en erstatter for Ballack. Det var selveste Rudi Völler - mannen som har designet flere av Nikes fotballsko. Ikke nok med at han er en legende, men han har også et stort register bak seg av designkolleksjoner.

Hahaha... Rudi Völler!?
Jeg prøvde meg på FIFA World Cup... men fant ikke ut hvordan man bytter? Eller hvordan man skifter troppen?

Samt at skjermen gikk av etter en drøy times spill... men fikk høre at dette muligens var pga viften på skjermkortet...

Det er ikke mange som kan matche Rudi Völler når det kommer til å bruke Nike fotballsko - han er jo tross alt en levende legende.

;;